18.11.13

Zanart


Danas vas vodim na jedno super slatko mestašce. U jednoj od onih divnih, uskih ulica u centru Novog Sada ušuškan je mali raj za sve ljubitelje dobrog dizajna (enterijera, pre svega) - Zanart radnjica. U ovom dizajn studiju svoje radove, ali i radove drugih dizajnera, prezentuju vajar Željana Jurković i arhitekta Marko Runjić. Pa tu možete pronaći: jedan jastuk koji može postati tri jastuka, platnene cegere, zanimljive igračke za decu, kobajagi svećnjak, kobajagi glavu jelena za zid, ogledalo koje vam poručuje da baš lepo izgledate, štipaljke za bicikliste ili medene Remake šolje.
Ma, odušev! Pre svega činjenicom da se konačno i u našem gradu mogu išnjurati ovakve (drugačije) stvarčice. A zatim i samom ponudom...
Oh, da ne zaboravim... U Zanartu se održavaju i tzv. POP UP vikendi koji zapravo predstavljaju nedeljne prezentacije raznih dizajnera i njihovog rada.
Pa vi svratite... Vikendom ili bilo kojim drugim danom.Ljubac! M.

8.11.13

"Street of Dreams" - Martin Scorsese for Dolce & Gabbana


Pokretne slike u kampanji za Dolce & Gabbana The One parfeme, koje je radio niko drugi do čuveni Martin Scorsese, su za obožavanje! Kratki film u kome su glavne zvezde lepa Scarlett Johansson u crnoj haljini od sicilijanske čipke i zgodni Matthew McConaughey u tamnom odelu govori o ponovnom susretu bivših ljubavnika. Ulice i panorama Njujorka, divna odeća i automobil, pa crno-belo, pa ljubavna priča, pa Dolce & Gabbana, pa ljubav pregolema! Uživajte!
Ljubac! M. 

3.11.13

34. Belgrade Fashion Week


Praznik mode u Beogradu! Onaj koji željno iščekujemo dva puta godišnje.
Nabavljanje propusnica, osmišljavanje outfita, uzbuđenje pred polazak, uzbuđenje na revijama, druženje, ćaskanje, komentarisanje... Veselo društvance: Jovana, Milena, Svetlana i ja smo se tako u nedelju, 27. oktobra, okupile i Jovaninom Mirkom (njen autić, od milošte:) krenule put Bg-a. Very u stilu maturanti iz provincije na ekskurziji.
To veče su na programu bile revije dizajnera koje super volimo - Mihana Momose i Ane Ljubinković. O revijama više u narednom postu kada ću postaviti zvanične fotografije sa revija, ali i dati komentar na iste. Ipak, naglasiću da nas favoriti nisu razočarali i da smo uživale u tananosti i sofisticiranosti Mihailovih modela, kao i u Aninim neverovatno maštovitim kreacijama i čudesnim jednorozima.
Narednu posetu Nedelji mode smo ostavile za utorak kada su se održavale Modne vinjete. Divno veče, velika gužva i predivan izrez na leđima jedne haljine najjači su mi utisci.
Pokazujem vam Fashion week onako kako smo ga mi doživele. Viđen našim očima. (Čitaj: uslikan našim telefonima i aparatima). #friends #fashion #mihanomomosa #analjubinkovic #bataspasojevic #modnevinjete #fashionmagnolia #dictionaryoffashion #cipelicastiklica #fun #laughter #love. Tako nekako...

Mihano MomosaAna Ljubinković
Bata Spasojević
Modne vinjete 


Ljubac! M.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...