23.2.13

Diane von Fürstenberg


Modna biografija u vidu bajke... O, da, molim! Pisac Camilla Morton je, nakon zanimljivih priča o životu i radu dizajnera Manola Blahnika i Christiana Lacroixa, napisala još jednu. Carevo novo odelo with a twist. Glavna junakinja je, ni manje ni više nego prava princeza (barem je to bila sve do razvoda od princa Egona von Fürstenberga) - dizajnerka Diane von Füstenberg. Camilla je napisala priču, a ilustracije je uradila sama dizajnerka. E, sad... Kako je Diane žena koja je promenila modnu industriju i žena čije je ime sinonim za glamurozni život, ali i neverovatan poslovni uspeh, shvatate koliko siiilno želim ovu knjigu u svojoj kolekciji.
No, nije knjiga jedino što želim, a što nosi Dianino ime. Videli ste njenu prolećnu kolekciju? Pa, umrla sam malko po prikazivanju iste. #onokadserastopimodmiline. Ne znam da li je do ove zime koja je i zvanično postala nepodnošljiva ili do za-suncem-neizdrž momenta, tek redovno patim za ovim divnim odevnim i obuvnim komadima. Diane je svoju signature haljinu na preklop zamenila kaftanima, a sivilo Njujorka suncem Marakeša ili Nju Delhija. Ja nekako zamišljam da ove srebrne kuglice na sandalama zveče poput praporaca, a haljine da šušte. I zamišljam da ovako glamurozno ušarenjena prošetam nekom severnoafričkom prestonicom. Na primer...

Ljubac! M.

11.2.13

Charlotte Olympia, Be My Valentine!


Dan zaljubljenih. Neki ga slave, neki ga osporavaju... Ja to gledam ovako - prilika za razmenu pažnje i poklončića nikad dosta! Pa bio to Dan zaljubljenih ili bilo koji drugi dan.
Veliki svetski brendovi uvek izbacuju slatke mini kolekcije pred velike praznike. Tada računaju na našu pretprazničnu euforiju koja je srazmerno proporcionalna njihovoj pretprazničnoj zaradi. Prosto rečeno, ciljaju na našu sentimentalnost. A mi obavezno pokleknemo!
E, sad... Da mi prilike (čitaj: budžet) dozvoljavaju, rado bih svesno poklekla pred Be My Valentine Charlotte Olympia kolekcijom. Bisous baletanke, Bon Bon sandalice i Debonaire cipele na visoku štiklu, u neonu i pastelu, pa sa sve srculencetom na đonu. Slatko, zašećereno... Ma menjam sve čokoladice sveta za ove šećere za stopala!


Ljubac! M.

1.2.13

Gucci dress


Nakon nekoliko kolekcija koje su mi bile so-so, Gucci me je ponovo kupio. Prvo sjajnom resort kolekcijom, a sada i ovom prolećno/letnjom. 
Hop-hop, preskačem februar i mart, i već sam u proleću! Ignorišem hroničan nedostatak boja i upijam ove sa Gucci odeće. 
Resort kolekcija je jaaako nežna i kampanja je divna.
Ova druga, za sezonu pred nama, je jarka, upečatljiva. I odlična! Čak zanemarujem i ovu osrednju very Gucci kampanju by Mert & Marcus (stvarno, dokle iste poze, scenografija, tj. nedostatak iste, i sl.?!) 

E, osim boja, od svega najviše ljubim ove karneriće na haljinama. Na toj sunce žutoj. Ili, meni omiljenoj, zelenoj. Evo kako ona stoji na ženi (čitaj super-vanzemaljcu) poput Rosie Huntington Whiteley...


A u istu je Vogue Australia obukao Naomi Watts i stavio je na ovu predivnu, cvetnu naslovnicu. Obožavanje!


Ljubac! M.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...