29.10.12

LOVE by Mihano Momosa


All you need is LOVE. I barem jedna Mihano Momosa haljina, ako mene pitate...
Pre neki dan u inboxu me sačekalo jedno lepo iznenađenje - pozivnica za Mihano Momosa reviju od dizajnera Mihaila Anušića. Hip, hip, hooray! Uzimajući u obzir moju ljubav pregolemu prema M. M. haljinama (sećate se?), jasno vam je da se ova prilika nije smela propustiti.
Revija je održana u subotu, u sklopu Belgrade Fashion Weeka. Sjajni, glamurozni komadi iz kolekcije LOVE za proleće/leto 2013. smenjivali su se na pisti. I, zvanično je... Ženstvenost uzvraća udarac! Masculine trendu, back off!
Na mojoj LOVE listi našli su se... Divni izrezi na leđima i mašne oko struka. Prozirni, svetlucavi materijali. Ona savršena nijansa plavo-sive. Bela, bež i roze. Ružice - i u 2D i u 3D varijanti. Zanimljivi print, peruške i peplum. Princeza-haljine (bez sladunjavog kiča, razume se). Ladylike komadi u onom über modernom maniru.
I baš nešto razmišljam... Mihano Momosa odeća je ona koja bi nas u kliku fotoaparata mogla učiniti street style zvezdom u sred Pariza ili najbolje obučenom zvanicom nekog super cool događaja. A možemo je pronaći (figuratively speaking) u komšiluku! I zato je, valjda, toliko i volimo...
Ups, zamalo da zaboravim da pohvalim i hair & beauty momenat - messy punđice i bordo karmin na prelepim modelima. 
Jovana, Milena i ja smo besomučno fotkale... Sadly konstatujem da se kamerom ne da "uhvatiti" onaj glam & glitter momenat, sveprisutan u live verziji. Ipak, nekako slutim da ćete svakako uživati (photos by divna Cipelica Štiklica)!





Ljubac! M.

P.S. Prva fotografija u postu deo je nove Mihano Momosa kampanje. Prelepa Đurđa Stojiljković, Njujork u pozadini i sjajne haljine... Pa, srculence na kub! Klik, klik za ostatak... 


27.10.12

She Thinks She's Made Of Candy...


Bila sam vredna. Pa dobro - ništa čudno... Bila sam vredna, kuvala sam. I već vidim drugare koji me dobro poznaju sa oooogromnim znakom pitanja iznad glave. "Da li je bilo povređenih?" Zamislite, nije. "Da li je bilo jestivo?" Zamislite, jeste! :)
Šalu na stranu, snalazim se ja u kuhinji. Samo mi nije gušt. Šerpe, lonci i ostale kuhinjske drangulije just nisu my thing. Ali onda sam počela da pratim razne blogove sa sjajnim fotografijama kulinarskih dostignuća i reših da se dokažem i u kuhinji. How hard can it be, right?
Htela sam da se odužim I.-ju za sve divne ručkove, večere, kiflice, kolače i sl. koje mi je pravio tokom poslednjih puno godina. Pa, ni ne možete da zamislite kakav sam osmeh dobila kada je došao kući, a ja sva u brašnu! Iznenađenje na kub!
Elem, izbor je pao na čokoladne muffine. Malo googlanja (poput svake savremene kuvarice), malo nabavke materijala i malo truda. I voilà! Prste da poližeš!
Recept delim sa vama... Iako u receptu piše da su u pitanju muffini, čini mi se da su zapravo u pitanju cupcakesi. Piše i da je smesa dovoljna za čak 24 muffina. Kod mene ih je bilo 27 (znači, narednog dana sam ih delila po komšiluku).

Smesa za muffine:
90 gr kakaoa
170 gr vruće vode
375 gr brašna (ja uzela ono sa nacrtanim kolačićima na ambalaži)
1 kašičica praška za pecivo
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
250 gr maslaca
350 gr šećera
4 jaja
200 ml kisele pavlake

Ganache krem:
500 ml slatke pavlake
250 gr crne čokolade (sa najmanje 70% kakaoa)

Priprema:
1. Pomešajte kakao i vodu. U drugoj posudi pomešajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so.
2. Maslac i šećer stavite na paru dok se sav maslac ne otopi i dok ne dobijete jednoličnu smesu. Smesu skinite sa pare i mutite je mikserom dok se ne ohladi. Kad se ohladi (5-6 minuta) dodajte jedno po jedno jaje. Zatim dodajte mešavinu vode i kakaoa, te dobro izmešajte. Dodajte suve sastojke i na kraju kiselu pavlaku.
3. Punite kalupe za muffine (podmazane!), ali najviše do 3/4 visine. Pecite na 180 stepeni oko 20 minuta. Ostavite ih da se potpuno ohlade.
4. Za Ganache krem ugrejte slatku pavlaku (pazite da ne provri). U posebnoj posudi izlomite čokoladu, prelijte je ugrejanom slatkom pavlakom i mešajte dok se čokolada ne otopi. Krem ostavite u frižideru da se stvrdne (najbolji je posle par sati).
5. Na hladne muffine priborom za ukrašavanje nanesite krem.

I to vam je to. Samo deo muffina sam prelila Ganache kremom, a za ostatak sam koristila i mamin džem od šljiva i kremić. 
Evo je i sličica... Nije bilo planirano da završi na blogu, pa se nisam puno trudila, a i špric za dekorisanje mi je nastradao posle par nanošenja, tako da su samo premazani, te estetski nezanimljivi.

A evo kako to rade majstori...













Uživajte u vikendu!
Ljubac! M.


25.10.12

Jovana Markovic, f/w 2012/13


Prošle sezone smo upoznali i nosili nežnu Jovanu Marković. Pastelnu. Sa sve zlatnim dukatićima prišivenim za jakne. Nova J. M. je znatno drugačija. Mračnija, ozbiljnija. Gothic with a feminine twist. 
Njena nova kampanja samo što je objavljena. Volim tu jesenju ogoljenost. Brrrr atmosferu. Gola leđa, čipku, dodir zlatnog i to fantastično čudo na glavi. Ma, sve volim!
Ne propustite Jovanino predstavljanje na Belgrade Fashion Weeku, u petak 2. novembra u Domu omladine.





Ljubac! M.

22.10.12

Just like a tattoo, I'll always have you

Dobro, dobro - ne baš always. U pitanju je privremena tetovaža. Zlatna (stvarno zlatna). Sa potpisom Dior. Mljac!
Iako je još uvek oktobar, malo, malo pa osvane neka praznična kolekcija ili kampanja. Hmmm, poznato vam je da patim od Christmas/New Year's Eve euforije (dijagnostifikovane u ovom, ovom, ovom, ovom, ovom, pa čak i u ovom postu)? Zato je moje oduševljenje ovakvim potpuno bespotrebnim, a preko potrebnim stvarčicama još i veće! 
Dior nam je spremio lepo praznično iznenađenje. Privremene tetovaže od 24-karatnog zlata. U obliku - zlatnog nakita! Pa, umesto za doček Nove godine da stavite gomilu nakita, vi ga lepo nalepite! Ludo, ha?



Ljubac! M.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...