19.6.11

Magic by Basso & Brooke


Pre neki dan sam doživela onaj "amazed momenat", čisto uživanje u rezultatu neobaveznih pretraga na internetu. Znate ono kad sasvim slučajno naiđete na neke sajtove/informacije/ljude kojima ostanete fascinirani (i pitate se kako su vam uopšte do sada promakli)? E, ja sad stvarno ne znam o čemu bih vam pre pisala kad su Basso & Brooke u pitanju! Da li o fenomenalnoj, neobičnoj odeći koju dizajniraju? O svim nagradama koje je ovaj UK meets Brazil dvojac pobrao? Ili o neverovatno uspešnim saradnjama koje su imali sa svetski poznatim brendovima? Kako god, znam da ću nešto bitno propustiti, ali da probam...
Bruno Basso i Christopher Brooke se smatraju pionirima digitalnog printa u modi. 2004. godine napravili su pravu malu modnu revoluciju kada su prikazali svoju prvu kolekciju koja je u potpunosti napravljena od digitalno štampanih materijala. Time su sebi obezbedili Fashion Fringe nagradu i titulu UK's next big thing in fashion. Nisu promakli ni Vogue radaru, a proglašeni su i najboljim novim dizajnerima na Elle Style Awards-u. Od 2005. godine redovno prikazuju svoje ready-to-wear kolekcije na LFW-u. Kada se na jednom događaju u Beloj kući 2009. godine Michelle Obama pojavila u jednom Basso & Brooke komadu odeće, Bruno i Christopher su postali prvi britanski dizajneri čiju kreaciju je prva dama ponela. 

S/S 2011


A/W 2011


O njihovom uspehu, osim mnogobrojnih nagrada, govori i podatak da je jedan odevni predmet koji su dizajnirali (tačnije, finale piece F/W 2005 kolekcije optočen Swarowski kristalima) arhiviran u Costume Institute-u njuroškog MET-a.


Imena giganata među brendovima sa kojima su sarađivali su: Coca-Cola, Swarowski, Converse, L'Oreal Paris, SkyHD, Turning Leaf, i mooooogi drugi. A rezultati su sledeći...

Moram priznati da sam najviše očarana njihovim printovima! Taj vatromet boja vas ostavlja bez teksta (u mom slučaju je to poprilično teško!). Kada uđete na njihov sajt, prvo ćete videti "Welcome, enjoy" natpis. Well, Basso & Brooke, I surely did!

S/S 2011 A/W 2011

Ljubac! M.


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...