12.6.11

Hermès scarves


Bajka o Hermès svilenim maramama počinje 1928. godine, kada je napravljena prva. Danas je mnogo više od modnog detalja i asesoara. Ona je statusni simbol. Čist luksuz. Ono što zamišljate da ćete dobiti za desetogodišnjicu braka (uz nešto iz Tiffany-ja, razume se, ali o tome drugom prilikom). Very Charlotte York! Miris Pariza, ali i Pete avenije. 
Hermèsov sajt je bombonica sladak! Uživate u načinu na koji su oni predstavili ono što nam nude, i još onda birate veličine, dezene, boju ovu, boju onu... Ma, adorable! I od svih tih varijanti, kako prosecan čovek (čitaj: žena) uopšte može da se odluči!?O "parčetu svile koje je ušlo u legendu" (kako ih oni u Hermèsu zovu) postoji i knjiga - "The Hermes Carre". U tih 320 strana nalazi se sve ono što bi pravi ljubitelj ovih Hermèsovih umetničkih dela trebalo da zna. Pravi poklon za nekog modnog sladokusca, ako mene pitate. Na mojoj listi želja se svakako našla. Kako to obično biva, pored ove (ne preterano pristupačne varijante) postoji i luxury edition iste. Ukoričena pravom pravcatom "Quadrige" maramom. Sa pozlatom. Ehhhhh... Nešto za čim mi obični smrtnici možemo samo da uzdišemo, jer košta skoro koliko i najskuplje Hermèsove marame. 

Ukoliko vam se još nije zavrtelo u glavi od svog ovog luksuza, najbolje sam sačuvala za kraj. Iz ove kuće nam pružaju mogućnost da presonalizujemo svoju Hermès maramu! OK, vi ljudi koji imate sve, znači nije dovoljno što vam oko vrata leprša ova zlata vredna svila, već mora da bude i one of a kind! Unique! Hermès svojim kupcima pruža mogućnost da na jednom od mnoštva ponuđenih dezena, u boji koju odaberu, ispišu poruku koju požele. Inicijale, datum rođenja, venčanja, imena, prosidbu, i sl. Dakle, izaberete jednu od njihovih iconic marama, naručite natpis na njoj, i kroz desetak dana posedovaćete nešto što niko drugi nema. Ludo? Hermès je poznat kao kuća koja brine o svakom mogućem detalju, te ako personalizovanu maramu naručite, na primer, u Americi, konačan izgled marame će ipak biti poslat u Pariz na proveru.  Ne rizikuju da neko ponese maramu koja ne odgovara njihovim standardima, bez obzira na to koliko je spreman da plati.
Svilene marame ipak nekako povezujem sa malo "ozbiljnijim" godinama od onih koje imam. Zato ih još uvek baš nešto i ne nosim. Ali planiram u budućnosti! I to baš jednu od ovih! I zato razmišljam kada je potrebno da počnem sa štednjom kako bih sebi priuštila par klasičnih komada. Ispada da moram da počnem... Pre deset godina? 


Ljubac! M.

4 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...